Geely і Група Renault підписали рамкову угоду зі створення провідної компанії з виробництва технологічних силових агрегатів

Нова міжнародна компанія займатиметься розробкою, виробництвом і постачанням удосконалених гібридних силових агрегатів з низьким рівнем викидів

  • Рамкова угода передбачає, що Geely та Група Renault отримають по 50% акцій у новій компанії
  • Ціль нового партнерства – зайняття лідерських позицій у царині гібридних та високоефективних силових агрегатів нового покоління задля забезпечення світового попиту на довгі роки
  • Ініціатива є частиною трансформації в рамках стратегії ‘Renaulution’ Групи Renault і переходу Geely до смарт-сервісів у сфері електромобільності
  • Нове підприємство забезпечуватиме чисельні бренди по всьому світу повною лінійкою найкращих у своєму класі силових агрегатів, зокрема й електричних
  • Нова компанія скрадатиметься з 17 заводів із виробництва силових агрегатів і 5 центрів НДДКР на 3 континентах з близько 19,000 співробітників, зі здійсненням постачання у 130 країн
  • Нова організаційна структура, що поєднуватиме стратегічну присутність і привабливу бізнес-модель, з часом повною мірою продемонструє свою ефективність новим партнерам

8 листопада 2022 року, Ханчжоу, особливий адміністративний район Гонконг, Китай і Булонь-Біянкур, Франція – Холдингова Група Geely (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (що сукупно називаються “Geely”) і Група Renault підписали незобов’язуючу рамкову угоду по створенню нової світової лідерської компанії з розвитку, виробництва і постачання першокласних гібридних силових агрегатів і високоефективних двигунів внутрішнього згоряння.

Відповідно до рамкової угоди Geely та Група Renault отримають пакети акцій нової компанії у пропорції 50-50.

Нове підприємство стане автономним світовим постачальником силових систем, виробником гібридних силових установок нового покоління і розробником безвуглецевих і низькоемісійних технологій, винайдених 5 світовими центрами НДДКР. Очікується, що на початку своєї діяльності нова компанія забезпечуватиме продукцією чисельних промислових клієнтів, таких, зокрема, як Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, а також Nissan і Mitsubishi Motors Company. У майбутньому, партнерське підприємство може запропонувати свої силові агрегати автомобільним брендам третьої сторони.

До промислової бази нової компанії увійдуть 17 заводів з виробництва силових установок на 3 континентах із загальним штатом у близько 19,000 робітників. Сумарний річний об’єм виробництва складатиме понад 5 мільйонів одиниць ДВЗ, гібридних та плагін-гібридних двигунів і трансмісій, що надходитимуть у понад 130 країн та регіонів світу. Спільний портфель продукції нової компанії і регіональна присутність могли б задовольнити потреби 80% світового ринку ДВЗ.

Новина про цю угоду збіглася з проведенням Групою Renault Дня Капіталу у Парижі, під час якого компанія окреслила цілий ряд ініціатив, спрямованих на прискорення своєї трансформації і оприлюднила середньостроковий фінансовий прогноз.

Лука де Мео, Генеральний директор Групи Renault: “Зважаючи на те, як Група Renault прискорила свою трансформацію, відповідно до стратегії Renaulution, що передбачає отримання прибутку від абсолютно нового ланцюжка створення автомобільних товарів, ми раді погодженню планів щодо амбіційного партнерства з Geely для продовження розвитку технологій ДВЗ і гібридних силових агрегатів, які залишаться вагомою частиною виробництва автомобільних товарів на довгі роки. Ми зможемо запропонувати найкращі і своєму класі силові устаткування та електрифіковані двигуни багатьом світовим брендам OEM, розкриваючи потенціал ринку для цієї низькоемісійної технології.”

Ерік Лі, Голова Geely Holding Group, сказав: “Сьогоднішня угода з Групою Renault зробить можливою появу глобального лідера у сфері гібридних технологій, що пропонуватиме високоефективні удосконалені рішення світовим автовиробникам. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з Лукою де Мео і його командою Renault для втілення нашого задуму у життя. Ця угода ґрунтується на прагненні максимально залучити наш технологічний досвід і портфель бренду, щоб продовжити новаторський шлях у сфері раціональної мобільності і створенні цінності, що веде до забезпечення клієнтів найвищою якістю.

Нова компанія запрошуватиме до співпраці партнерів та акціонерів, яких приваблює можливість долучитися до передових світових екосистем із низьким або нульовим рівнем шкідливих викидів у циклі “від «а» до «я»”.

Очікується, що ця рамкова угода отримає більш офіційний формат у 2023 році. Подальші деталі щодо нового підприємства ймовірно будуть повідомлені найближчими місяцями.

Про Zhejiang Geely Holding Group

Холдингова Група Zhejiang Geely (Geely Holding) є світовим автовиробником, що володіє декількома добре відомими міжнародними автомобільними брендами, а також здійснює діяльність, що охоплює цикл створення автомобільних товарів, від досліджень, розвитку та розробки дизайну, до безпосереднього виробництва, продажу і обслуговування.

Заснована у 1986 році Еріком Лі, Голова компанії, у місті Тайчжоу у китайській провінції Чжецзян, компанія  Geely Holding запустила свій автомобільний бізнес у 1997 році і зараз керується з Ханчжоу, Китай. Сьогодні Geely Holding управляє цілим рядом брендів, зокрема, Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto і Cao Cao Mobility.

Geely Holding продала понад 2.2 мільйони транспортних засобів у 2021 році, зокрема, продажі Volvo Cars сягнули 698,693 одиниць по всьому світу, а у Geely Auto Group's Hong Kong було заявлено про досягнення показника у 1,328,029 проданих одиниць.

Світовий штат співробітників компанії Geely Holding становить понад 120,000 осіб і був включений до рейтингу Fortune Global 500 за останні 10 років.

Для більш детальної інформації стосовно Zhejiang Geely Holding Group, будь ласка, завітайте на офіційну сторінку в інтернеті www.zgh.com

Про Geely Automobile Holdings Limited

Geely Automobile Holdings Limited ( “Компанія” та її дочірні підприємства, що разом називаються “Група”) (код акцій на біржі SEHK: 175) є автомобільним виробником, зосередженим на розвитку, виробництві і продажі пасажирських транспортних засобів.

Група продає більшу частину свого збіжжя у Китаї, а також збільшила продажі через експорт до інших країн за останні декілька років. Група володіє виробничими базами у різних частинах материкового Китаю, зі штатом у понад більш як 40,000 робітників.

Компанія занесена до основного майданчика гонконзької фондової біржі (“SEHK”) і є складовою частиною індексу Hang Seng з 2017 року. Контрольний пакет акцій компанії належить Zhejiang Geely Holding Group.

Про Renault Group
Група Renault знаходиться в авангарді мобільності, що наразі відкриває себе по-новому. Підсилена альянсом з Nissan та Mitsubishi Motors, володіючи унікальними знаннями і досвідом у сфері електрифікації, Група Renault включає 4 взаємодоповнюючі бренди - Renault, Dacia, Alpine і Mobilize, що пропонують своїм клієнтам раціональні та інноваційні рішення у сфері мобільності. Маючи представництва у понад 130 країнах світу, Група продала 2.7 мільйони транспортних засобів у 2021 році. Вона працевлаштовує близько 111,000 осіб, які щоденно займаються реалізацією її мети: щоб мобільність робила людей ближчими один до одного. Готова до викликів як на дорозі, так і у змаганнях, Група Renault непохитно проходить через процес амбітної трансформації, що сприятиме створюванню цінності. Вона націлена на розвиток нових технологій та сервісів і побудову нового ряду конкурентніших, збалансованіших та більш електрифікованих транспортних засобів. Відповідно до викликів збереження довкілля, Група ставить перед собою амбітне завдання з досягнення вуглецевої нейтральності у Європі до 2040 року